bewaar
Soep met boerenkool, spek en bonen
Soep met boerenkool, spek en bonen
bewaar

Soep met boerenkool, spek en bonen

Peen, erwten én pasta: een goedgevulde bodem voor de koude dagen!

30 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

zoetpittig Zeeuws spek

2 el

traditionele olijfolie

200 g

winterpeen

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

3

kippenbouillontabletten

1½ liter

kraanwater

400 g

cannellinibonen in blik

150 g

verse boerenkool

75 g

conchigliette (pasta)

150 g

diepvries tuinerwten

Peen, erwten én pasta: een goedgevulde bodem voor de koude dagen!

Aan de slag

1

Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de sjalotten in halve ringen, de knoflook fijn, voeg met de peen toe aan het spek en bak nog 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

2

Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de boerenkool toe en kook 10 min. op laag vuur. Voeg de pasta en tuinerwten toe en kook 5 min. mee. Roer regelmatig.

bewaartipJe kunt de soep tot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep eerst en voeg dan de pasta en tuinerwten toe.

combinatietipLekker met petit cereales (brood, Liefde & Passie). Daarmee is het recept niet meer lactosevrij.

Snijden

Instructievideo - 02:22 min.