bewaar
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
bewaar

Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen

Slank ovengerecht voor na een drukke werkdag: het staat zó op tafel

10 min. bereiden
20 min. oventijd
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

traditionele olijfolie

300 g

Hollandse kipdijfilet

3 tenen

knoflook

600 g

cannellinibonen in blik

300 g

gesneden boerenkool

400 g

tomatenblokjes

2 tl

gedroogde tijm

4 el

ongezouten geroosterde amandelen

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)

Slank ovengerecht voor na een drukke werkdag: het staat zó op tafel

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.

2

Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm. Kneus de tenen knoflook, pel ze en snijd ze grof. Giet de bonen af. Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.

3

Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.