Ve­ge­ta­ri­sche len­te­mi­ne­stro­ne

Minestrone betekent letterlijk: grote soep. Waarom? Omdat 'ie zo goedgevuld is.

(8) waardeer
hoofdgerecht Minestrone betekent letterlijk: grote soep. Waarom? Omdat 'ie zo goedgevuld is. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een ruime soeppan en roerbak de soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 1½ liter water, de bouillontabletten, tomatenblokjes en minifusilli toe en breng aan de kook. Voeg na 5 min. koken de witte bonen in tomatensaus toe en warm nog 5 min. Schep de soep in de kommen of diepe borden en verdeel er de pesto over.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

Tip:

De minifusilli is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt deze soep ook maken met vermicelli.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische lenteminestrone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche len­te­mi­ne­stro­ne

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g fijne soepgroente
  • 140 g tomatenpuree in blik

Verhit de olie in een ruime soeppan en roerbak de soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

2
2
  • 2 paddenstoelenbouillontabletten
  • 400 g biologische tomatenblokjes in blik
  • 100 g Grand'Italia minifusili

Voeg 1½ liter water, de bouillontabletten, tomatenblokjes en minifusilli toe en breng aan de kook.

3
3
  • 420 g witte bonen in tomatensaus in blik

Voeg na 5 min. koken de witte bonen in tomatensaus toe en warm nog 5 min.

4
4
  • 4 el koelverse pestospread

Schep de soep in de kommen of diepe borden en verdeel er de pesto over.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.