bewaar
Vegetarische bonenstoof
Vegetarische bonenstoof
bewaar

Vegetarische bonenstoof

Van deze stoof warm je al op door ernaar te kijken!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
502waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gemalen komijn

800 g

bruine bonen in blik

800 g

tomatenblokjes

210 g

vegetarische groenteballetjes

425 g

gekruide aardappelpartjes

2 el

peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Van deze stoof warm je al op door ernaar te kijken!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de uitgelekte bonen en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en voeg peper en zout toe. Schep in de ovenschaal. Schep de aardappelpartjes erdoor. Leg de balletjes ertussen. Dek af met aluminiumfolie.

3

Stoof de bonenschotel in 25-30 min. in de oven gaar. Strooi de grof gesneden peterselie erover.

variatietipHeb je liever vlees? Vervang de balletjes door Zweedse gehaktballetjes of gekruide worstjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.