Curry maaltijdsoep
Lekker dopen met een kant-en-klare pappadums.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 3 el zonnebloemolie
- 600 g Hollandse roerbakgroenten
- 80 g kerriepasta Tikka Masala
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 liter water
- 2 groentebouillontabletten
- 125 ml sour cream
- 100 g pappadums naturel
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Verhit in een braadpan de olie en bak de roerbakmix al omscheppend ca. 2 min. Voeg de kerriepasta toe en laat ca. 1 minuut zachtjes laten koken.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg het water, de kikkererwten en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. sudderen. Pel de eieren en snijd in blokjes. Schep de sour cream en de eieren door de soep. Serveer de soep met de pappadums.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 2.210 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Curry maaltijdsoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Curry maaltijdsoep
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
- 3 el zonnebloemolie
- 600 g Hollandse roerbakgroenten
- 80 g kerriepasta Tikka Masala
Verhit in een braadpan de olie en bak de roerbakmix al omscheppend ca. 2 min. Voeg de kerriepasta toe en laat ca. 1 minuut zachtjes laten koken.
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 liter water
- 2 groentebouillontabletten
Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg het water, de kikkererwten en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. sudderen.
- 125 ml sour cream
- 100 g pappadums naturel
Pel de eieren en snijd in blokjes. Schep de sour cream en de eieren door de soep. Serveer de soep met de pappadums.