Spi­na­zie­cur­ry

Indiaas vegagerecht met tofu, kikkererwten en spinazie.

(281) waardeer
indiaas hoofdgerecht Indiaas vegagerecht met tofu, kikkererwten en spinazie. 4 personen
3 281

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en bak de tofu met zout op hoog vuur in 3 min. goudbruin. Snijd de ui in halve ringen.
  3. Snijd de tomaten in parten. Voeg de ui en tomaat toe aan de tofu en bak 3 min. mee. Voeg de spinazie toe. Voeg de kikkererwten en tikka masalasaus toe en breng op smaak met peper en zout. Warm nog 3 min. door.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 1.690 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziecurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­cur­ry

1
1
  • 275 g zilvervliesrijst spelt-quinoa

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 375 g tofu naturel

Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en bak de tofu met zout op hoog vuur in 3 min. goudbruin.

4
4
  • 1 ui
  • 2 tomaten

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in parten.

5
5

Voeg de ui en tomaat toe aan de tofu en bak 3 min. mee.

6
6
  • 300 g diepvries bladspinazie

Voeg de spinazie toe.

7
7
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 400 ml Tikka Masala roerbaksaus

Voeg de kikkererwten en Tikka Masalasaus toe en breng op smaak met peper en zout. Warm nog 3 min. door.

8
8

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.