Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo

Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

(112) waardeer
spaans hoofdgerecht Met tomato frito en pittige chorizo. Olé! 4 personen
4 112

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
  2. Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
  3. Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.

serveertip:

Lekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaanse maaltijdsoep met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo

1
1
  • 750 ml water
  • 200 g chorizoworst

Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.

3
3
  • 150 g gesneden uien
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)

Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur.

4
4
  • 800 g kikkererwten in blik

Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 350 g tomato frito

Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel.

6
6

Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.

serveertip:

Lekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.