Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo

Lekker Spaans. Olé!

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Lekker Spaans. Olé! 4 personen
4 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
  2. Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
  3. Voeg de kikkererwten samen met de tomatensaus en het kokende water toe aan de chorizo. Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Lekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse maaltijdsoep met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo

1
1
  • 750 ml water
  • 250 g chorizo

Breng het water aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.

3
3
  • 150 g gesneden uien
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)

Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe.

4
4
  • 800 g kikkererwten

Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.

5
5
  • 350 ml tomato frito

Voeg de kikkererwten samen met de tomatensaus en het kokende water toe aan de chorizo.

6
6

Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de soep over de kommen.

serveertip:

Lekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.