Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 ml water
- 200 g chorizoworst
- 1 zak paprikamix
- 150 g gesneden uien
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 800 g kikkererwten in blik
- 350 g tomato frito
Advertentie
Bereiden
- Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
- Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
- Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.
serveertip:
Lekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.200 mg
- vezels 14 g
Pittigheid
Ook te zien in
Spaanse maaltijdsoep met chorizo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaanse maaltijdsoep met chorizo
- 750 ml water
- 200 g chorizoworst
Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm.
- 1 zak paprikamix
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
- 150 g gesneden uien
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur.
- 800 g kikkererwten in blik
Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
- 350 g tomato frito
Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel.
Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.
serveertip:
Lekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).