Goed­ge­vul­de Spaan­se to­ma­ten­soep

Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.
  2. Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.
  3. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.

combinatietip:

Lekker met pan de ajo (knoflookbroodjes, zak 160 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 45-46

Goedgevulde Spaanse tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Goed­ge­vul­de Spaan­se to­ma­ten­soep

1
1
  • 100 g chorizo pamplona

Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min. Roer regelmatig.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 1 venkelknol

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.

4
4
  • 350 ml krachtbouillon tomaat
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.

5
5
  • 400 g kikkererwten

Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

6
6
  • 100 g garnalen

Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.

combinatietip:

Lekker met pan de ajo (knoflookbroodjes, zak 160 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.