bewaar
Goedgevulde Spaanse tomatensoep
Goedgevulde Spaanse tomatensoep
bewaar

Goedgevulde Spaanse tomatensoep

Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen.

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

chorizo pamplona

1 zak

paprikamix

1

venkelknol

350 ml

krachtbouillon tomaat

400 g

tomatenblokjes

400 g

kikkererwten in blik

100 g

garnalen

Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen.

Aan de slag

1

Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.

2

Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.

3

Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.

combinatietipLekker met pan de ajo (knoflookbroodjes, zak 160 g).