bewaar
Spaanse erwtensoep
Spaanse erwtensoep
bewaar

Spaanse erwtensoep

Metamorfose van kant-en-klare erwtensoep. Het zuidelijke accent: chorizo!

20 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

meergranen boulogne afbakstokbrood

250 g

chorizo (worst)

2 g

ui

1

prei

2 el

verse peterselie

3 el

traditionele olijfolie

800 ml

rijkgevulde erwtensoep in blik

1 tl

paprikapoeder

Metamorfose van kant-en-klare erwtensoep. Het zuidelijke accent: chorizo!

Aan de slag

1

Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Snijd de chorizoworst in schuine plakken. Snijd de ui in halve ringen. Maak de prei schoon en snijd de prei in halve ringen. Snijd de peterselie fijn.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de chorizo in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee.

3

Schenk de erwtensoep erbij en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de chorizo toe en warm 1 min. mee. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het paprikapoeder en de peterselie. Serveer met het brood.

bereidingstipJe kunt de soep een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast of vriezer.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.