Spaan­se to­ma­ten­soep met ge­hakt­bal­le­tjes

Om je even helemaal in het zonnige Spanje te wanen.

(5) waardeer
spaans hoofdgerecht Om je even helemaal in het zonnige Spanje te wanen. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de runderballetjes rondom bruin. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 min. mee.
  2. Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 8 min. (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken. Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de gehaktballetjes en verwarm mee.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bieslook.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 07-08

Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se to­ma­ten­soep met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 12 Hollandse rundergehaktballetjes

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de runderballetjes rondom bruin.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

3
3
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 min. mee.

4
4
  • 100 g basmatirijst
  • 350 g Heinz tomato frito olive
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat ca. 8 min. (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken.

5
5
  • 300 g mais in blik

Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6

Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de soep en verwarm mee.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.