Mexi­caan­se to­ma­ten­soep met mais

Tomatensoep op z'n Mexicaans met paprika, mais en bonen.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Tomatensoep op z'n Mexicaans met paprika, mais en bonen. 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en halveer. Laat de mais uitlekken. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe de paprika, mais en kidneybonen samen met de inhoud van het pakje tomatensoep en het paprikapoeder in een soeppan met het hete water. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
  2. Rasp ondertussen de cheddar. Voeg de kip toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de diepe borden, bestrooi met de kaas en serveer met de tortillachips.

combinatietip:

Lekker met zure room.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 4.700 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017

Mexicaanse tomatensoep met mais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se to­ma­ten­soep met mais

1
1
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en halveer.

2
2
  • 300 g mais
  • 400 g kidneybonen

Laat de mais uitlekken. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

3
3
  • 92 g tomatensoep
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1½ liter heet water

Doe de paprika, mais en kidneybonen samen met de inhoud van het pakje tomatensoep en het paprikapoeder in een soeppan met het hete water.

4
4

Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.

5
5
  • 50 g cheddar
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes

Rasp ondertussen de cheddar. Voeg de kip toe aan de soep en verwarm nog 2 min.

6
6
  • 50 g tortillachips

Verdeel de soep over de diepe borden, bestrooi met de kaas en serveer met de tortillachips.

combinatietip:

Lekker met zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.