Spi­cy to­ma­ten­soep

Goedgevuld met paprikareepjes, kikkererwten en garnalen.

(712) waardeer
hoofdgerecht Goedgevuld met paprikareepjes, kikkererwten en garnalen. 4 personen
3 712

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid het verspakket volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en de olie. Voeg tegelijk met de tomatenpuree uit het pakket de paprikapoeder toe.
  2. Laat ondertussen de paprikareepjes uitlekken en voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep en zet terug op laag vuur.
  3. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en garnalen toe aan de soep. Verwarm nog 5 min. of tot de garnalen gaar zijn.

combinatietip:

Lekker met wat fijngesneden selderij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spicy tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy to­ma­ten­soep

1
1
  • 1 verspakket tomatensoep
  • 500 ml water
  • 1 el (olijf)olie
  • ½ tl La Chinata gerookte paprikapoeder

Bereid het verspakket volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en de olijfolie. Voeg tegelijk met de tomatenpuree uit het pakket de paprikapoeder toe.

2
2
  • 310 g rood-gele paprikareepjes

Laat ondertussen de paprikareepjes uitlekken en voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de soep.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een gladde soep en zet terug op laag vuur.

4
4
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 225 g rauwe en gepelde roze garnalen

Voeg de kikkererwten en garnalen toe aan de soep. Verwarm nog 5 min. of tot de garnalen gaar zijn.

combinatietip:

Lekker met wat fijngesneden selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.