bewaar
Gemarineerde garnalen
Gemarineerde garnalen
bewaar

Gemarineerde garnalen

15 min. bereiden
1 uur wachten
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries zoutwatergarnalen

4 el

verse bieslook

5 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten.

2

Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen in een kom met de bieslook en de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Schep de garnalen goed om en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

3

Verhit een gourmet pannetje en bak in kleine porties op matige hitte gaar. Schep regelmatig om.

tip

variatietipEten er geen kinderen mee? Voeg voor extra pit 1 el sambal badjak toe aan de marinade.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.