bewaar
Pittige knoflookgarnalen
Pittige knoflookgarnalen
bewaar

Pittige knoflookgarnalen

5 min. bereiden
15 min. oventijd
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries zoutwatergarnalen

150 ml

traditionele olijfolie

3 tenen

knoflook

1

rode peper

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de garnalen ontdooien en doe in een ovenvaste schaal. Doe de olijfolie en knoflook in een hoge kom. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukjes.

2

Pureer met een staafmixer en schenk de olie over de garnalen. Bestrooi met zout en bak de garnalen ca. 15 min. in de oven. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de garnalen met de peterselie.

tip

combinatietip Lekker met stokbrood.

variatietipMeer makkelijke recepten voor snelle gerechtjes en dips? Zie recepten elders op ah.nl/allerhande.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.