bewaar
Brusselse appels
Brusselse appels
bewaar

Brusselse appels

15 min. bereiden
40 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

20 personen

3

appels

9 tl

bosvruchtenjam

200 ml

melk

60 g

boter

60 g

bloem

60 g

witte basterdsuiker

4

eieren

Dit heb je nodig

  • appelboor, ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels horizontaal in 3 plakken en verdeel ze over de ingevette ovenschaal. Schep in het midden van elke plak 1 tl jam.

2

Breng de melk met de helft van de boter in een steelpan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer met een garde of houten spatel tot er een soepel deeg ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter, de suiker en 1 voor 1 de eieren erdoor.

3

Schenk het deeg over de appels en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in 20 blokjes. Lekker met poedersuiker en kaneel.