bewaar
Cranberrytaart
Cranberrytaart
bewaar

Cranberrytaart

20 min. bereiden
1 uur 50 min. wachten
100waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

bloem

75 g

bruine basterdsuiker

75 g

koude boter

3

eieren

1 pak

gedroogde linzen

150 g

witte basterdsuiker

1 bakje

amandelschaafsel

1 zakje

verse cranberry's

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie, deegroller, springvorm (doorsnede 26 cm), vershoudfolie

Aan de slag

Zeef de bloem, de bruine basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom. Voeg de boter toe. Kneed met koele handen tot kruimels. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan het mengsel. Bewaar het eiwit. Kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat ijskoud water toe. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een diameter van ca. 30 cm. Bekleed hiermee de ingevette vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen erop. Bak 10 min. in de oven. Verwijder de bonen en de folie en bak nog 5 min. Zet de oven nu op 170 °C. Splits de laatste 2 eieren en klop de 3 eiwitten met de witte basterdsuiker stijf. Spatel er voorzichtig 45 g amandelschaafsel en de cranberry's door. Schep het mengsel op de bodem en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak in 35 min. goudbruin. Bestrooi eventueel met poedersuiker.