bewaar
Warme chococakejes
Warme chococakejes
bewaar

Warme chococakejes

20 min. bereiden
8 min. wachten
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

chocolade

25 g

boter

75 g

witte basterdsuiker

1 zakje

vanillesuiker

2

eieren

25 g

bloem

100 ml

sinaasappellikeur

1 bak

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • bakpapier, eenpersoonsbakvormpjes, ingevet

Aan de slag

1

Knip uit het bakpapier 4 cirkels die net iets groter zijn dan de bodem van de bakvormpjes. Bekleed er de bodem van de vormpjes mee.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat wat afkoelen. Klop met een mixer een beslag van de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en wat zout. Voeg een voor een de eieren toe. Spatel de bloem erdoor. Voeg de wat afgekoelde chocolade toe. Verdeel over de bakvormpjes en bak ca. 8 min. in de oven.

3

Stort de cakejes direct op een bord. Verwijder het bakpapier en schenk er sinaasappellikeur over.

algemeenVoor de kinderen: Laat de likeur weg en voeg een bolletje ijs toe.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.