bewaar
Warme druiventaart uit de oven met ijs
Warme druiventaart uit de oven met ijs
bewaar

Warme druiventaart uit de oven met ijs

1 uur bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3

eieren

75 g

witte basterdsuiker

75 g

bloem

150 ml

melk

250 g

pitloze witte druiven

poedersuiker

1 liter

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom eieren met suiker luchtig en schuimig kloppen. Bloem, mespunt zout en melk toevoegen en tot dun beslag kloppen. Beslag in ingevette taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Vorm 1 richel onder midden in oven zetten en taart in 40-45 min. goudbruin en gaar bakken. Taart iets laten afkoelen en royaal bestrooien met poedersuiker. In punten snijden en over borden verdelen. Bolletjes ijs ernaast scheppen.