bewaar
Druivenclafoutis
Druivenclafoutis
bewaar

Druivenclafoutis

15 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

pitloze blauwe druiven

250 g

pitloze witte druiven

½ dl

Muscat de Beaume de Venise

50 g

boter

4

eieren

75 g

witte basterdsuiker

100 g

bloem

zout

1 bekertje

crème fraîche

2 dl

volle melk

poedersuiker uit strooibus

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm

Aan de slag

Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen. Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren. Oven voorverwarmen op 175 °C. (In magnetron) boter smelten. Taartvorm dun invetten met gesmolten boter. Druiven afgieten, wijn opvangen. In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig, schuimig mengsel kloppen. Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, crème fraîche, melk, wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen. Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Rest van gesmolten boter erover sprenkelen. In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker. Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.