bewaar
Macadamia-chocoladetaart
Macadamia-chocoladetaart
bewaar

Macadamia-chocoladetaart

1 uur 40 min. bereiden
4 uur wachten
136waarderingen

Ingrediënten

10 porties

400 g

chocolade

200 g

boter

200 g

witte basterdsuiker

6

eieren

200 g

bloem

1 bakje

macadamianoten

200 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • bakpapier, 2 springvormen (Ø 20 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier. Smelt 200 g chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe. Doe de gesmolten chocolade erbij. Spatel de bloem en noten erdoor. Klop de eiwitten stijf. Spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. naast elkaar gaar. Laat 4 uur afkoelen.

2

Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje. Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache). Laat afkoelen.

3

Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ganache. Leg de andere taart erop. Bestrijk rondom met de rest van de ganache.

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.

Macadamia-chocoladetaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig