bewaar
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
bewaar

Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom

50 min. bereiden
20 min. wachten
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

witte chocolade

50 g

boter

3

eieren

2 el

sinaasappellikeur

10 g

maizena

50 g

poedersuiker

2

sinaasappels

1 tl

kardemom

1 tl

kaneel

1 beker

slagroom

Dit heb je nodig

  • springvorm Ø ca. 22 cm, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de chocolade en de boter in een metalen kom of kleinere pan en hang deze boven het kokende water. Zorg ervoor dat de pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerende au bain-marie smelten. Laat iets afkoelen en klop de eidooiers en de likeur erdoor. Mix in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maizena en de helft van de poedersuiker toe. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 min. gaar. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, de kardemom en het kaneel inkoken tot 1 el. Laat afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door en klop het met de mixer bijna stijf. Snijd de taart aan tafel aan; de binnenkant is nog vloeibaar. Serveer met de sinaasappelroom.

tip

algemeenU kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.