bewaar
Witte-chocoladetaart
Witte-chocoladetaart
bewaar

Witte-chocoladetaart

Het is even werk, maar dan zet je ook wel een taart op tafel waar ze het volgend jaar nóg over hebben.

40 min. bereiden
35 min. oventijd
2 uur wachten
84waarderingen

Ingrediënten

10 personen

4

middelgrote eieren

150 g

fijne kristalsuiker

1

vanillestokje

100 g

zelfrijzend bakmeel

1 el

maizena

½ el

olie om in te vetten

½ el

tarwebloem

500 g

mascarpone

6 el

cranberrycompote

50 g

garneeramandelen

400 g

witte chocoladepasta

100 g

witte chocolade

4 el

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • hoge springvorm (Ø 18 cm)

  • sateprikker

  • bakpapier

  • rasp

Het is even werk, maar dan zet je ook wel een taart op tafel waar ze het volgend jaar nóg over hebben.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er zo veel handwarm water bij tot ze helemaal onderstaan. Laat ze 5 min. staan, zodat zowel de eieren als de kom op kamertemperatuur komen.

2

Neem de eieren uit de kom, droog de kom en klop hierin de eieren 8 min. met een handmixer lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. lepel voor lepel de suiker toe.

3

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom. Voeg het vanillemerg toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door het eierbeslag.

4

Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Prik met de satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.

5

Meng de mascarpone met de cranberrycompote. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met de cranberrymascarpone, leg op elkaar en dek af met de derde laag cake. Hak de amandelen grof en meng met de witte chocoladepasta tot een spread. Bestrijk de cake rondom met de witte-chocoladespread. Zet tot gebruik in de koelkast.

6

Knip een ster van papier. Rasp de chocolade met een grove rasp boven een stuk bakpapier. Leg de ster op de taart en bestrooi de boven- en zijkant van de taart met de geraspte chocolade. Verwijder de ster en vul de stervorm met de granaatappelpitjes.

bewaartipBewaar het gebruikte vanillestokje in een bus met suiker. Zo maak je zelf vanillesuiker!

bewaartipJe kunt deze taart tot en met stap 5 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Biscuitbodem maken

Instructievideo - 02:16 min.

Jubileumtaart van witte chocolade

Instructievideo - 00:59 min.