bewaar
Chocoladetaart met espresso
Chocoladetaart met espresso
bewaar

Chocoladetaart met espresso

Deze is pas lekker: met een krakend korstje en een smeltend zachte, sticky binnenkant.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
62waarderingen

Ingrediënten

18 porties

500 g

pure chocolade

1 dl

espresso

125 g

ongezouten roomboter

400 g

chocoladecake

3

middelgrote eieren

8 g

vanillesuiker

125 g

bruine basterdsuiker

50 g

tarwebloem

4 g

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • bakblik (25 x 35 cm)

Deze is pas lekker: met een krakend korstje en een smeltend zachte, sticky binnenkant.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor 150 °C. Doe in een pan de chocolade, koffie en boter. Laat de chocolade op laag vuur al roerend net smelten, verhit niet langer dan nodig. Roer goed tot een gladde massa.

2

Snijd de cake in dikke plakken. Bekleed de bodem van de schaal met cake. Klop in een kom de eieren, vanillesuiker en basterdsuiker luchtig. Schep de afgekoelde chocolademassa, bloem en bakpoeder erdoor. Schep het beslag in de schaal en strijk glad.

3

Bak de taart in de oven ca. 25 min. tot zich een korstje heeft gevormd (binnenkant is nog smeltend zacht). Koel de taart iets af en snijd in vvierkantjes. Warm of koud serveren.