bewaar
Appel-rozijnenmuffins
Appel-rozijnenmuffins
bewaar

Appel-rozijnenmuffins

10 min. bereiden
20 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

12 porties

225 g

bloem

1 zakje

bakpoeder

100 g

witte basterdsuiker

1 tl

gemberpoeder (djahé)

50 g

rozijnen

2

appels

1

ei

200 ml

melk

1 el

citroensap

75 g

boter

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een mespunt zout in een kom. Schep de rozijnen en 3/4 deel van de appel erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een andere kom het ei los met een vork. Voeg de melk, het citroensap en de boter toe. Schenk het mengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen bloem meer zichtbaar is. Verdeel het beslag over de muffinvorm en strooi de rest van de appel erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

tip

algemeenU kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.