Ingrediënten
2 personen
1 kleine
ui
4 takjes
peterselie
4 takjes
munt
1 pakje
Tivall mix
2 tenen
knoflook
4 eetlepels
olijfolie (extra vierge)
1 eetlepel
shoarmakruiden
1 bakje
Griekse yoghurt
zout
(versgemalen) peper
2
tomaten
Aan de slag
Ui pellen en fijn raspen. Peterselie en munt heel fijn hakken. Tivall mix in kom doen. Knoflook pellen en 1 teen boven Tivall uitpersen. Ui, peterselie, munt, 3 eetlepels olijfolie en shoarmakruiden erdoor mengen. Tivall mix in 6 porties verdelen en tot langwerpige worstjes van ca. 10 cm lang vormen. Worstjes ca. 30 minuten in koelkast leggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen. Andere teen knoflook boven yoghurt uitpersen en erdoor roeren. Knoflooksaus op smaak brengen met zout en peper.
Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Worstjes rondom bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Tomaten wassen en halveren en met snijvlak in grillpan leggen. Tomaten ca. 2 minuten roosteren. Worstjes en tomaten op vier borden leggen. Wat knoflooksaus ernaast scheppen en rest van saus erbij geven. Serveren met rijst.
Geroosterde kebabs

hoofdgerecht
2 personen
500 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Ui pellen en fijn raspen. Peterselie en munt heel fijn hakken. Tivall mix in kom doen. Knoflook pellen en 1 teen boven Tivall uitpersen. Ui, peterselie, munt, 3 eetlepels olijfolie en shoarmakruiden erdoor mengen. Tivall mix in 6 porties verdelen en tot langwerpige worstjes van ca. 10 cm lang vormen. Worstjes ca. 30 minuten in koelkast leggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen. Andere teen knoflook boven yoghurt uitpersen en erdoor roeren. Knoflooksaus op smaak brengen met zout en peper.
Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Worstjes rondom bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Tomaten wassen en halveren en met snijvlak in grillpan leggen. Tomaten ca. 2 minuten roosteren. Worstjes en tomaten op vier borden leggen. Wat knoflooksaus ernaast scheppen en rest van saus erbij geven. Serveren met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)1 kleine ui
4 takjes peterselie
4 takjes munt
1 pakje Tivall mix
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 eetlepel shoarmakruiden
1 bakje Griekse yoghurt
0 zout
0 (versgemalen) peper
2 tomaten