bewaar
Geroosterde kebabs
Geroosterde kebabs
bewaar

Geroosterde kebabs

25 min. bereiden
30 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 kleine

ui

4 takjes

peterselie

4 takjes

munt

1 pakje

Tivall mix

2 tenen

knoflook

4 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

1 eetlepel

shoarmakruiden

1 bakje

Griekse yoghurt

zout

(versgemalen) peper

2

tomaten

Aan de slag

1

Ui pellen en fijn raspen. Peterselie en munt heel fijn hakken. Tivall mix in kom doen. Knoflook pellen en 1 teen boven Tivall uitpersen. Ui, peterselie, munt, 3 eetlepels olijfolie en shoarmakruiden erdoor mengen. Tivall mix in 6 porties verdelen en tot langwerpige worstjes van ca. 10 cm lang vormen. Worstjes ca. 30 minuten in koelkast leggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen. Andere teen knoflook boven yoghurt uitpersen en erdoor roeren. Knoflooksaus op smaak brengen met zout en peper.

2

Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Worstjes rondom bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Tomaten wassen en halveren en met snijvlak in grillpan leggen. Tomaten ca. 2 minuten roosteren. Worstjes en tomaten op vier borden leggen. Wat knoflooksaus ernaast scheppen en rest van saus erbij geven. Serveren met rijst.