bewaar
Bietentzatziki
Bietentzatziki
bewaar

Bietentzatziki

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

gekookte bieten

1

rode ui

2 tenen

knoflook

½ beker

Griekse yoghurt

3 el

olijfolie extra vierge

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Schil de bietjes. Snijd ze in dunne plakken en de plakken in dunne reepjes (julienne). Laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Meng de bietjes met de ui, knoflook, yoghurt en olie tot tzatziki. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de peterselie fijn en schep 3/4 door de tzatziki. Bestrooi de tzatziki met de rest van de peterselie. Lekker met een broodje shoarma.

tip

algemeenU kunt de tzatziki een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een halfuur voor serveren op kamertemperatuur komen.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.