bewaar
Hete kip van Mats
Hete kip van Mats
bewaar

Hete kip van Mats

Favoriete recepten van lezers delen we natuurlijk graag. Wij zijn fan van dit heerlijke kiprecept!

30 min. bereiden
pittig
447waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipkluifjes

95 g

boemboe ajam paniki

1 el

zonnebloemolie

2 el

ketjap manis

2 el

kristalsuiker

300 g

witte rijst

600 g

verse sperziebonen

4 el

seroendeng

Favoriete recepten van lezers delen we natuurlijk graag. Wij zijn fan van dit heerlijke kiprecept!

Aan de slag

1

Spoel de kipkluifjes af en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 min. Draai het vuur hoog, voeg de kip toe en roerbak 3 min. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de ketjap, evenveel water en suiker toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. sudderen. Roer regelmatig.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de boontjes, kip en rijst over borden en bestrooi met de seroendeng.

tip

Seroendeng maken

Instructievideo - 00:47 min.