bewaar
Indische kip met gebakken rijst
Indische kip met gebakken rijst
bewaar

Indische kip met gebakken rijst

Weinig tijd? Maak dit gerecht al een dag van tevoren klaar.

20 min. bereiden
pittig
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

560 g

saté ajam

200 ml

kokosmelk

2 el

ketjap manis

450 g

nasi-bamigroente

2 el

zonnebloemolie

60 g

kroepoek

340 g

Amsterdamse uien

Dit heb je nodig

  • kommetjes (Ø 11 cm)

Weinig tijd? Maak dit gerecht al een dag van tevoren klaar.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bevroren saté met de saus in een steelpan. Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat nog ca. 10 min. zachtjes doorkoken tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de rode peper van de nasi-bamigroenten in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de peper en de rest van de groenten 5 min. Houd de taugé achter. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de saté over de kommen. Serveer met de kroepoek en de uien.

variatietipEten er kinderen mee? Om het gerecht minder pittig te maken, kunt u de rode peper achterwege laten.

bewaartipU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de saté al roerend op laag vuur. Verwarm de rijst met groenten al omscheppend in een wok met 2 el olie ca. 8 min.