bewaar
Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie
Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie
bewaar

Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie

20 min. bereiden
118waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

verse bieslook

6 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

300 g

tagliatelle

zout

1

courgette

2 bakjes

Hollandse garnalen

peper

Aan de slag

Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen. Knoflook pellen en fijnhakken. Tagliatelle in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen courgette wassen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit scheppen. Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven. Courgettelinten door pasta scheppen en ca. 1 minuut meekoken. Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan. In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen. Garnalen met olie erover scheppen. Serveren met gebakken tomaten uit de oven.