bewaar
Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen
Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen
bewaar

Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen

Citroen, garnalen, dille: ze zijn voor elkaar gemáákt in deze 15 minuten-pasta.

15 min. bereiden
220waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle

2

sjalotten

15 g

verse dille

1

citroen

150 g

verse haricots verts

25 g

ongezouten roomboter

125 ml

zure room

450 g

diepvries tuinerwten

100 g

Hollandse garnalen

Citroen, garnalen, dille: ze zijn voor elkaar gemáákt in deze 15 minuten-pasta.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Snijd de dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.

3

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Meng het citroenrasp en 2 el citroensap met de zure room en 2/3 van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Voeg de haricots verts met de tuinerwten toe aan de sjalot en bak op middelhoog vuur 8 min. mee. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Schep de pasta en dillesaus door de groenten. Bestrooi met de garnalen en de rest van de dille. Serveer direct.

serveertipLekker met artisjoksalade. Kijk voor het recept hiervan op ah.nl/allerhande.