Gemarineerde aardbeien met limoenmascarpone

nagerecht
4 personen
3
61
Advertentie
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 4 takjes munt
- 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
- 2 limoenen
- 1 bakje mascarpone (250 g)
- 1 dl volle yoghurt
- 1 eetlepel basterdsuiker (wit)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren. Muntblaadjes fijnsnijden. In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen. Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen. Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Aardbeien met sap over vier (dessert)coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen. Garneren met rest van limoenrasp.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 20 g
- vet 31 g