Minitrifles met gemengd fruit en yoghurtroom

ontbijt
8 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 1½ schaaltje fruitsalade Hawaï (à 300 g)
- 200 g roombotercake
- 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
- 4 dl slagroom
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 1 bakje Griekse yoghurt (150 g)
- 8 blaadjes verse munt (zakje à 15 g)
Keukenspullen
- hoge glazen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Fruitsalade in vergiet boven kom laten uitlekken. Helft van fruitsalade over bodem van glazen verdelen. Cake in plakjes en vervolgens in blokjes snijden en op fruitsalade leggen. Opgevangen vruchtensap mengen met likeur en over cake schenken. Rest van fruitsalade over glazen verdelen. Glazen tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kom slagroom met suiker stijf kloppen. Griekse yoghurt voorzichtig door slagroom scheppen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Yoghurtroom even doorroeren en glazen ermee opvullen. Minitrifles garneren met toefjes munt.
Tip:
N.B.: Maak de trifles voor kinderen zonder de likeur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 29 g
- vet 25 g