bewaar
Enchilada's met gerookte kip
Enchilada's met gerookte kip
bewaar

Enchilada's met gerookte kip

Spek, kip en pittige peper: wat een smakelijk ovengerecht.

1 uur 5 min. bereiden
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

tomaat

2 el

jalapeñopeper in pot

1

grote ui

2 el

traditionele olijfolie

100 g

magere gerookte spekreepjes

2 dl

water

½

kippenbouillontablet

250 g

gerookte kipfilet

100 g

geitenkaas

½ zakje

verse koriander

12 stuks

bloemtortilla

125 g

zure room

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal (20 x 30)

Spek, kip en pittige peper: wat een smakelijk ovengerecht.

Aan de slag

1

Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer in de keukenmachine de tomaten en de jalapeñopepers. Pel en snipper de ui.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spek zachtjes uit. Schep de spek op een bordje. Fruit in het bakvet de ui ca. 3 min. zachtes. Voeg de tomatensaus toe en bak op hoog vuur ca. 5 min. Voeg het water en de bouillontablet toe aan de tomatensaus en laat ca. 15 min. zachtjes inkoken tot een dikke saus. Schep de saus in een diep bord. Snijd de kip in dunne reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Hak de koriander grof.

3

Bak de tortilla's in een droge koekenpan één voor één en om en om. Wentel de gebakken tortilla's door de saus, verdeel wat kip en spek erover en rol op. Leg de enchilada's naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.

4

Verwarm de grill op de hoogste stand. Strijk de zure room over de enchilada's uit. Strooi de geitenkaas erover. Schuif de enchilada's ca. 4 min. onder de hete grill. Strooi de koriander erover. Serveer met een gemengde salade van tomaat, courgette en mais.