Snelle tuinerwtensoep met gerookte kip en fijne tuinkruiden
Soep lijkt altijd veel tijd in beslag te nemen, maar deze staat al in 10 minuten op tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 liter water
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 g diepvries fijne soepgroenten
- 1 bos salade-ui
- 450 g diepvries tuinerwten
- 135 g gerookte kipfilet
Advertentie
Bereiden
Breng het water en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de soepgroente toe en kook nog 3 min. op laag vuur. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg de tuinerwten en salade-ui toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 2 min. op laag vuur koken. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Verdeel de soep en de kipfilet over de borden en serveer.
serveertip:
Wil je deze soep als hoofdgerecht eten? Serveer ‘m dan met geroosterd brood met roomkaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 140 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 1.200 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Snelle tuinerwtensoep met gerookte kip en fijne tuinkruiden
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle tuinerwtensoep met gerookte kip en fijne tuinkruiden
- 1 liter water
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 g diepvries fijne soepgroenten
Breng het water en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de soepgroente toe en kook nog 3 min. op laag vuur.
- 1 bos salade-ui
- 450 g diepvries tuinerwten
Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg de tuinerwten en salade-ui toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook.
Laat nog 2 min. op laag vuur koken.
- 135 g gerookte kipfilet
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Verdeel de soep en de kipfilet over de borden en serveer.
serveertip:
Wil je deze soep als hoofdgerecht eten? Serveer ‘m dan met geroosterd brood met roomkaas.