Snel­le tui­n­erw­ten­soep met ge­rook­te kip en fij­ne tuin­krui­den

Soep lijkt altijd veel tijd in beslag te nemen, maar deze staat al in 10 minuten op tafel!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Soep lijkt altijd veel tijd in beslag te nemen, maar deze staat al in 10 minuten op tafel! 4 personen
2 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng het water en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de soepgroente toe en kook nog 3 min. op laag vuur. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg de tuinerwten en salade-ui toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 2 min. op laag vuur koken. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Verdeel de soep en de kipfilet over de borden en serveer.

serveertip:

Wil je deze soep als hoofdgerecht eten? Serveer ‘m dan met geroosterd brood met roomkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Snelle tuinerwtensoep met gerookte kip en fijne tuinkruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le tui­n­erw­ten­soep met ge­rook­te kip en fij­ne tuin­krui­den

1
1
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 250 g diepvries fijne soepgroenten

Breng het water en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de soepgroente toe en kook nog 3 min. op laag vuur.

2
2
  • 1 bos salade-ui
  • 450 g diepvries tuinerwten

Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg de tuinerwten en salade-ui toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook.

3
3

Laat nog 2 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 135 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne plakken. Verdeel de soep en de kipfilet over de borden en serveer.

serveertip:

Wil je deze soep als hoofdgerecht eten? Serveer ‘m dan met geroosterd brood met roomkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.