bewaar
Salade met meloen en gerookte kip
Salade met meloen en gerookte kip
bewaar

Salade met meloen en gerookte kip

Tover om tot maaltijdsalade door er een knapperig stokbrood bij te serveren.

15 min. bereiden
425waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

galiameloen

1

gerookte kipfilet

1

rode ui

½

citroen

125 ml

crème fraîche

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

mierikswortel in pot

200 g

fijngesneden ijsbergsla

Tover om tot maaltijdsalade door er een knapperig stokbrood bij te serveren.

Aan de slag

1

Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitten met een lepel. Schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in zeer dunne halve plakjes. Meng de blokjes meloen met de plakjes kipfilet en de ui.

2

Meng voor de dressing de crème fraîche met de olie, het citroensap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng de dressing met de meloen, kipfilet en de ui. Verdeel de sla over de borden en schep de kip, ui en de meloen erop. Strooi er peper over.

variatietipMierikswortel lijkt in smaak een beetje op mosterd. Je kunt het in een dressing gebruiken of een beetje op een broodje met rosbief smeren.

Meloen snijden

Instructievideo - 01:38 min.