bewaar
Tostada's met gebakken bonen en chorizo
Tostada's met gebakken bonen en chorizo
bewaar

Tostada's met gebakken bonen en chorizo

35 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

200 g

chorizo

1 blikje

rode kidneybonen

zout

(versgemalen) peper

1

avocado

4 kleine

tomaten

4 eetlepels

olie

4

flour tortilla's

1 zakje

eikenbladsla met rucola

4 eetlepels

Griekse yoghurt

50 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Chorizo in kleine blokjes snijden. In koekenpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken en op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 2 minuten fruiten. Rode bonen met helft van vocht uit blikje toevoegen en al omscheppend verwarmen. Met stamper bonen tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper en ca. 4 minuten zachtjes laten sudderen. Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op hoog vuur tortilla om en om bruin en knapperig bakken. Rest van tortilla's op zelfde manier bakken, steeds 1 eetlepel olie verhitten. Tortilla's op vier borden leggen en bestrijken met gebakken bonen. Achtereenvolgens sla, avocado, tomaat en chorizo erover verdelen. Yoghurt erop scheppen en kaas erover strooien.

Tostada's met gebakken bonen en chorizo

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig