To­sta­da's met ge­bak­ken bo­nen en cho­ri­zo

(38) waardeer
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 38

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en snipperen. Chorizo in kleine blokjes snijden. In koekenpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken en op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 2 minuten fruiten. Rode bonen met helft van vocht uit blikje toevoegen en al omscheppend verwarmen. Met stamper bonen tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper en ca. 4 minuten zachtjes laten sudderen. Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op hoog vuur tortilla om en om bruin en knapperig bakken. Rest van tortilla's op zelfde manier bakken, steeds 1 eetlepel olie verhitten. Tortilla's op vier borden leggen en bestrijken met gebakken bonen. Achtereenvolgens sla, avocado, tomaat en chorizo erover verdelen. Yoghurt erop scheppen en kaas erover strooien.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.