Qui­che met cho­ri­zo

Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt aspergebroccoli.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(394) waardeer
hoofdgerecht Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt aspergebroccoli. 4 personen
3 394

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de aspergebroccoli en paprika om en om over de chorizo.
  3. Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.636 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met cho­ri­zo

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 200 g aspergebroccoli

Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 250 g croissantdeeg

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog.

Tip: U kunt in plaats van een ovenschaal ook een bakblik van soortgelijke afmetingen gebruiken.

4
4
  • 150 g chorizo (plakjes)

Verdeel de chorizo over de bodem.

5
5
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed.

6
6

Verdeel de aspergebroccoli en paprika om en om over de chorizo.

7
7
  • 100 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche

Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor.

8
8

Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.