bewaar
Quiche met chorizo
Quiche met chorizo
bewaar

Quiche met chorizo

Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt aspergebroccoli.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
10 min. wachten
411waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

aspergebroccoli

250 g

croissantdeeg

150 g

chorizo (plakjes)

295 g

gegrilde rode paprika

100 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

3

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt aspergebroccoli.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de aspergebroccoli en paprika om en om over de chorizo.

3

Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.