Help-mee-paddenstoelentaart met tuinkruiden
Heel makkelijk, dus leuk om met kids te maken!

Advertentie
Ingrediënten
- 260 g vers flammkuchendeeg (rol)
- 3 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 175 g geraspte belegen 48+ kaas
- 200 g paddenstoelenmix oesterzwam, gele paprika, bosui en peterselie
- 500 g tuinkruiden soepgroente
- 2 el traditionele olijfolie
- ½ el azijn
- 1 tl Franse mosterd
Keukenspullen
- rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar beneden in de ovenschaal. Snijd de overhangende randen eraf.
- Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche en de helft van de kaas. Voeg de paddestoelen en soepgroente toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak de taart in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart na ca. 20 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.
- Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren met de sla en serveer bij de taart.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 1.200 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Help-mee-paddenstoelentaart met tuinkruiden
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Help-mee-paddenstoelentaart met tuinkruiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 260 g vers flammkuchendeeg
Rol het deeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar beneden in de ovenschaal. Snijd de overhangende randen eraf.
- 3 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 90 g geraspte belegen 48+ kaas
Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche en de kaas.
- 200 g paddenstoelenmix oesterzwam, gele paprika, bosui en peterselie
- 500 g tuinkruiden soepgroente
Voeg de paddenstoelen en soepgroente toe. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
- 85 g geraspte belegen 48+ kaas
Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de taart in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart na ca. 20 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.
- 2 el traditionele olijfolie
- ½ el azijn
- 1 tl Franse mosterd
Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing vlak voor het serveren met de sla en serveer bij de taart.