Taco's met geroosterde vis uit Yucatán

mexicaans
hoofdgerecht
4 personen
3
21
Advertentie
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 eetlepels gemalen piment
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels oregano
- 2 eetlepels limoensap
- 500 g tilapiafilet
- 1 pak flour tortilla's (pak à 8 stuks)
- 2 kroppen little gem (sla)
- eetlepels olie (2 à 3)
- tomatensalsa (zoek op Mexicaanse tomatensalsa op deze site)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor roeren tot smeuïge pasta ontstaat, eventueel verdunnen met 1 à 2 eetlepels water. Vis in repen van ca. 1 cm snijden en door kruidenpasta scheppen. Vis ca. 30 minuten laten staan.
- Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Tortilla's of tacoschelpen verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Kropjes sla wassen, uitslaan en in dunne reepjes snijden. Grillpan bestrijken met olie en repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar roosteren, halverwege keren. Tortilla's bestrijken met tomatensalsa, sla erover verdelen, geroosterde visrepen erop leggen en tortilla's dubbelvouwen. Of tacoschelpen vullen met sla, vis en wat tomatensalsa erover scheppen. Op vier borden elk 2 taco's leggen. Rest van tomatensalsa erbij geven. Serveren met avocadosalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 47 g
- vet 15 g