bewaar
Kippenbouten met paprika
Kippenbouten met paprika
bewaar

Kippenbouten met paprika

1 uur bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

geroosterde paprika's

2 tenen

knoflook

1 tl

chilipoeder

1 el

paprikapoeder

1 tl

gemalen piment

1 mespunt

chilipeper uit de molen

3 el

olijfolie

4

kippenbouten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer in de keukenmachine (of blender) de paprika's met de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, piment, chilipeper en de olijfolie. Verhit een koekenpan en bak dit mengsel tot het donkerrood wordt en gaat geuren.

2

Maak het vel van de kippenbouten voorzichtig los en trek het naar het smalle deel van de poot. Wrijf de bouten in met zout en bestrijk ze royaal met het paprikamengsel. Vouw het vel weer over de bouten.

3

Leg de bouten in een braadslede. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en braad de kippenbouten in ca. 45 min. gaar. Schenk als de braadslede te droog wordt, enkele eetlepels water in de braadslede. Dek de bouten zonodig af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.

4

Neem de braadslede uit de oven en laat de kippenbouten, afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten. Lekker met Franse frietjes en een groene salade met olijven.

tip

algemeenIn de oven smelt het vet uit het velletje. De kip krijgt daardoor een heerlijk krokant en pittig gekruid korstje.