Kippenbouten met paprika

hoofdgerecht
4 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 2 geroosterde paprika's (uit pot)
- 2 tenen knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gemalen piment
- 1 mespunt chilipeper uit de molen
- 3 el olijfolie
- 4 kippenbouten
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer in de keukenmachine (of blender) de paprika's met de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, piment, chilipeper en de olijfolie. Verhit een koekenpan en bak dit mengsel tot het donkerrood wordt en gaat geuren.
- Maak het vel van de kippenbouten voorzichtig los en trek het naar het smalle deel van de poot. Wrijf de bouten in met zout en bestrijk ze royaal met het paprikamengsel. Vouw het vel weer over de bouten.
- Leg de bouten in een braadslede. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en braad de kippenbouten in ca. 45 min. gaar. Schenk als de braadslede te droog wordt, enkele eetlepels water in de braadslede. Dek de bouten zonodig af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
- Neem de braadslede uit de oven en laat de kippenbouten, afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten. Lekker met Franse frietjes en een groene salade met olijven.
Tip:
In de oven smelt het vet uit het velletje. De kip krijgt daardoor een heerlijk krokant en pittig gekruid korstje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 1 g
- vet 27 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten