bewaar
Olijvenmuffins met paprika
Olijvenmuffins met paprika
bewaar

Olijvenmuffins met paprika

10 min. bereiden
20 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

12 porties

225 g

bloem

1 zakje

bakpoeder

1 kleine

rode paprika

50 g

groene olijven

chilipeper uit de molen

1

ei

4 el

groene olijventapenade

225 ml

melk

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C voor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de olijven, 2/3 van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor. Maak in het midden een kuiltje.

2

Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Roer de tapenade en de melk erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.

3

Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.