bewaar
Wortelmuffins met ham en olijven
Wortelmuffins met ham en olijven
bewaar

Wortelmuffins met ham en olijven

15 min. bereiden
15 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

24 porties

150 g

peen

225 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

100 g

hamblokjes

1

ei

4 el

groene olijventapenade

225 ml

melk

24

groene olijven

Dit heb je nodig

  • minimuffinvorm (24 holletjes), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip de peenjulienne in kleinere stukjes.

2

Zeef boven een kom het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder. Schep 1/2 tl versgemalen peper met de peenjulienne en ham door het meel en maak in het midden een kuiltje.

3

Roer in een andere kom het ei met de tapenade los. Roer er vervolgens de melk door. Schenk het eimengsel in kuiltje van het meelmengsel en meng alles met vork tot licht klonterig beslag. Stop met mengen zodra er geen meel meer zichtbaar is.

4

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een olijf. Zet de muffinplaat op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 15 min. gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uit komt. Laat de muffins op een rooster afkoelen.

tip

algemeenKnip met een schaar de bovenkant van het zakje peenjulienne open en knip de peenjulienne in het zakje in kleiner stukjes.