bewaar
Scones met olijven en kruidenroom
Scones met olijven en kruidenroom
bewaar

Scones met olijven en kruidenroom

25 min. bereiden
15 min. wachten
66waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

zelfrijzend bakmeel

25 g

boter

1

ei

150 ml

karnemelk

100 g

zwarte olijven

50 g

gedroogde tomaten

1 bakje

roomkaas met kruiden

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

  • ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnee 6 cm)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom het bakmeel met 1/2 tl zout. Wrijf met je vingertoppen de boter door het meel. Meng het ei erdoor. Schenk de karnemelk in scheutjes erbij. Meng dan de olijven en de tomaten erdoor. Kneed het mengsel tot soepel deeg. Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uit tot een lap van ca. 3 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 4 cirkels uit het deeg. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk deze met karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in 15 min. gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud en serveer met de roomkaas.