bewaar
Maanzaadscones
Maanzaadscones
bewaar

Maanzaadscones

10 min. bereiden
20 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

6 porties

150 g

zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels

suiker

25 g

boter

75 ml

karnemelk

1

ei

1 eetlepel

maanzaad

aardbeienjam

½ bakje

mascarpone

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnede 4 cm)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 ºC. In kom bakmeel met suiker en mespunt zout mengen. Met vingertoppen boter door meel wrijven, zodat kruimelige massa ontstaat. Karnemelk en helft van ei erbij schenken (andere helft wordt niet gebruikt). Maanzaad toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden. Als deeg iets te vochtig is, beetje extra bakmeel toevoegen. Op met bloem bestoven werkvlak deeg met de hand uitdrukken tot lap van ca. 2s cm dik. Met uitsteekvorm 6 cirkels uit deeg steken. Deegrondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, bestrijken met beetje karnemelk en in midden van oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin bakken. Scones lauw of koud serveren met jam en mascarpone.