bewaar
Ananasrijst met garnalen
Ananasrijst met garnalen
bewaar

Ananasrijst met garnalen

15 min. bereiden
15 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kleine

verse ananas

2 eetlepels

Thaise vissaus

1 bakje

cocktailgarnalen

1

limoen

300 g

basmatirijst

zout

2 cm

verse gemberwortel

4 takjes

koriander

2 eetlepels

(zonnebloem)olie

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • appelboor

Aan de slag

1

Kroon van ananas afsnijden. Met scherp mes 4 dikke plakken van ananas afsnijden (rest van ananas wordt niet gebruikt). Op diep bord plakken schillen en hierbij ca. 1 eetlepel sap opvangen (indien nodig wat extra sap uit rest van ananas halen). Met appelboor of scherp mes harde kern eruit steken. Ananas in kleine stukjes snijden. In kommetje 1 eetlepel vissaus, ananassap en garnalen door elkaar roeren. Limoen uitpersen.

2

Rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Intussen gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Koriander fijn knippen. In koekenpan olie verhitten. Gember ca. 2 minuten bakken. Ananasstukjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Gemberplakjes verwijderen. Ananas, koriander en garnalen door gare rijst scheppen. Op smaak brengen met peper, limoensap en eventueel nog wat vissaus. Lekker met gegrilde kip of vis en roerbakgroenten.