Ananasrijst met garnalen

380 kcal

15 min. bereiden, 15 min. wachten

3.5/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • appelboor


2001 nr. 07 - Kleurrijk Mexico

Aan de slag

  1. Kroon van ananas afsnijden. Met scherp mes 4 dikke plakken van ananas afsnijden (rest van ananas wordt niet gebruikt). Op diep bord plakken schillen en hierbij ca. 1 eetlepel sap opvangen (indien nodig wat extra sap uit rest van ananas halen). Met appelboor of scherp mes harde kern eruit steken. Ananas in kleine stukjes snijden. In kommetje 1 eetlepel vissaus, ananassap en garnalen door elkaar roeren. Limoen uitpersen.

  2. Rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Intussen gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Koriander fijn knippen. In koekenpan olie verhitten. Gember ca. 2 minuten bakken. Ananasstukjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Gemberplakjes verwijderen. Ananas, koriander en garnalen door gare rijst scheppen. Op smaak brengen met peper, limoensap en eventueel nog wat vissaus. Lekker met gegrilde kip of vis en roerbakgroenten.

Wat vond je van dit recept?

Ananasrijst met garnalen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig