bewaar
Pittige viskoekjes met cocktailgarnalen
Pittige viskoekjes met cocktailgarnalen
bewaar

Pittige viskoekjes met cocktailgarnalen

15 min. bereiden
30 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

1 teentje

knoflook

1 tl

verse gemberwortel

1

rode peper

3 takjes

koriander

250 g

kabeljauwfilet

1 mespunt

suiker

1½ el

maizena

12

cocktailgarnalen

1

limoen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • fonduepan met olie

  • minischuimspaantjes

Aan de slag

In keukenmachine sjalot, knoflook, gember, peper en koriander fijnhakken. Kabeljauw, suiker en 1/2 el maizena toevoegen en machine laten draaien tot gladde vismassa ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Handen met maizena bestuiven en 12 balletjes van vismengsel vormen. Op elk balletje garnaal leggen en platdrukken tot 1 cm dik schijfje. Viskoekjes naast limoenpartjes op schaal leggen en in koelkast nog 30 min. laten opstijven. Aan tafel viskoekjes een voor een op schuimspaantjes leggen en in hete olie in ca. 3 min. goudbruin en gaar bakken. Besprenkelen met limoensap. Lekker met chilisaus.

algemeenAndere vis: In plaats van kabeljauw kunt u voor deze viskoekjes ook andere visfilet nemen. Bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet.