Pit­ti­ge vis­koek­jes met cock­tail­gar­na­len

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(9) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • fonduepan met olie
  • minischuimspaantjes

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine sjalot, knoflook, gember, peper en koriander fijnhakken. Kabeljauw, suiker en 1/2 el maizena toevoegen en machine laten draaien tot gladde vismassa ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Handen met maizena bestuiven en 12 balletjes van vismengsel vormen. Op elk balletje garnaal leggen en platdrukken tot 1 cm dik schijfje. Viskoekjes naast limoenpartjes op schaal leggen en in koelkast nog 30 min. laten opstijven. Aan tafel viskoekjes een voor een op schuimspaantjes leggen en in hete olie in ca. 3 min. goudbruin en gaar bakken. Besprenkelen met limoensap. Lekker met chilisaus.

Tip:

Andere vis: In plaats van kabeljauw kunt u voor deze viskoekjes ook andere visfilet nemen. Bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.