Zalm-tzatziki clubsandwich

Advertentie
Ingrediënten
- 8 sneetjes witbrood
- 1 eetlepel pijnboompitten
- ⅓ komkommer
- ½ bakje Zaziki (à 200 g)
- ½ pakje gerookte zalmfilet (à 100 g)
- 10 sprietjes knoflookbieslook
- 6 takjes dille
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Brood in broodrooster lichtbruin roosteren. In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren en laten afkoelen. Komkommer wassen, schillen en in plakjes schaven. 4 Sneetjes brood besmeren met helft van tzatziki. Pijnboompitten door rest van tzaziki scheppen. Besmeerde kant van 2 sneetjes brood beleggen met zalm. Bieslook erop leggen. 2 Sneetjes brood besmeren met rest van tzatzikimengsel en op zalmsneetjes leggen. Volgende sneetjes brood aan besmeerde kant beleggen met komkommer en takjes dille en op stapeltjes leggen. Afdekken met laatste sneetjes brood. Stapeltjes brood halveren en vaststeken met cocktailprikkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 71 g
- vet 27 g