Bruschetta gegrilde courgette en pecorino

italiaans
voorgerecht
10 personen
3
32
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ciabatta (brood)
- 5 el olijfolie
- 1 teen knoflook (gehalveerd)
- ½ tl gedroogde tijm
- 1 courgette
- 50 g Pecorino Romano (kaas)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf het brood in met een 1/2 teen knoflook en leg op een schaal.
- Doe ondertussen 3 el olie in een kom. Snijd de rest van de knoflook fijn en voeg toe aan de olie met de tijm, peper en zout. Snijd de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange dunne repen. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Leg de gegrilde courgetterepen in de knoflookolie en schep om.
- Verdeel de courgette over de bruschette. Schaaf de kaas erover en serveer direct.

Groenten grillen en roosteren
instructievideo
- 00:50 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g