Auberginerisotto met geitenkaas en basilicum

Geitenkaas en risotto: het is en blijft een gouden (vega) combi.

480 kcal

30 min. bereiden

3.6/5

(255)

Ingrediënten

Aantal personen

2012 nr. 08 - Italië

2012 week 32-35 - 2012 week 32-35

Allerhande Box Week 52 2019 - Allerhande Box Week 52 2019

Aan de slag

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan. Bak de aubergine en knoflook 6 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de risotto van het vuur.

  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al de rasp, en het sap naar smaak, toe aan de risotto. Verkruimel de geitenkaas en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng samen met wat peper en zout door de risotto. Serveer de risotto direct.

  • combinatietipLekker met gebakken rucola, sla en spinazie (voor recept zie ah.nl/allerhande) en een Toscaanse carré.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Wat vond je van dit recept?

Auberginerisotto met geitenkaas en basilicum

Geitenkaas en risotto: het is en blijft een gouden (vega) combi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig