bewaar
Kipburger tonato
Kipburger tonato
bewaar

Kipburger tonato

30 min. bereiden
92waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

1

citroen

4 el

olijfolie extra vierge

400 g

kipfilet

1 bakje

verse basilicum

1 blikje

tonijn op olie

3 el

mayonaise

½ potje

kappertjes

4

bruine meergranenvloerkadetten

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer

Aan de slag

1

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in plakjes en doe in een vergiet. Breng 1 liter water aan de kook en schenk over de courgette. Laat uitlekken en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het sap, de olie en peper en zout toe aan de courgette.

2

Snijd de kipfilet zeer fijn. Meng met de citroenrasp, basilicum en peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Verhit de grillpan en gril de burgers in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Pureer in een kom de tonijn, mayonaise en helft van de kappertjes met de staafmixer tot een saus.

4

Halveer de kadetten overlangs. Beleg de onderste helften met wat courgettesalade, de kipburgers, 1 el tonijnsaus en de rest van de kappertjes. Leg de bovenste helften van de kadetten erop. Serveer met de rest van de courgettesalade en de tonijnsaus.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.